Rechtenvrij? Wat?!

Je moet er altijd van uitgaan dat iedere foto die je vindt auteursrechten bevat. Dit is een vanzelfsprekend iets. Je mag dus niet zomaar een afbeelding van Google plukken en deze plaatsen op je website, flyer, briefpapier etc. oftewel je mag het niet verspreiden of openbaar publiceren zonder vooraf schriftelijke toestemming.

Heb je eindelijk een waanzinnig mooie foto gevonden die je graag zou willen gebruiken op je website? Wacht! Vraag eerst om toestemming. Zoek de fotograaf op of de eigenaar van de foto en vraag om schriftelijke toestemming om de foto commercieel te mogen gebruiken.

Vaak vraagt de eigenaar of fotograaf om een bijdrage ofwel om een licentie aan te schaffen. Dit zal niet meer zijn dan €300,- per jaar. Mocht je aantal van dit soort betaalde foto’s hebben, kun je net zo goed zelf een spiegelreflex camera aanschaffen of uitbesteden aan ons!

Uiteraard hebben we aan je gedacht door een lijstje met auteursrechten-vrije stockphoto websites bij elkaar te verzamelen en deze aan je te presenteren. Op deze websites vind je veel mooie hoge resolutie foto’s van kleine tot grote afbeeldingen.